lørdag den 5. juni 2010

Rally Champion Kursus


I dag har Balu og jeg været på et super kursus hos Conni Hansen i Rally Champion øvelserne.

Vejret var fantastisk og vi startede med morgenmad og en præsentation af os selv og hvor langt vi var nået i rally sammenhæng. Connie havde bygget nogle baner på forhånd, så det var bare med at komme i gang.


Først en lille bane med forskellige højre- og venstresving, selvfølgelig alle på højre side. Turene rundt om keglerne skulle spejlvendes - hmmm, svært at huske. Da vi havde prøvet det et par gange, gik vi videre til næste bane. hvor det primært drejede sig om at sidde foran og gå henholdsvis højre og venstre på plads, altså spejlvendt fordi det var championøvelser og et skridt til højre og den skulle IKKE spejlvendes- øv det havde ellers været nemmere end at skulle "gå ind" ind hunden.

Vi øvede også spring og tunnel, hvilket jo er ret nemt for en gammel agilityhund :-).


Så var det tid for de nye champion øvelser - bakke 3 hundelængder foran fører, hunden skal skifte "plads" foran eller bagved fører, tulipan og springvand hvor hunden drejer rundt indad eller udad under gang samt løbe gennem en tunnel og løbe ud til en kegle med indkald under gang bagefter. Vi trænede øvelser enkeltvis og Conni kom rundt og hjalp. Balou synes ikke det var så svært med tulipan og springvand, det havde vi jo brugt til dogdancing, men løbe ud til en kegle og STÅ tæt på keglen var svært, især med lidt afstand og da der kom skilte rundt om keglen også, så der er virkeligt noget at øve på.

Vi skulle også have lidt teori ind i mellem, så hundene ikke gik helt død og Conni var rigtig god til at mikse det og hundene havde mulighed for at ligge inde i hallen, hvor der var køligt og roligt, så de kunne slappe af.Vi blev delt i 2 hold og skulle lave en en rallybane efter eget valg, som vi så skulle slutte af med at gå. Det var sjovt og udfordrende at skulle sætte øvelserne sammen, så det blev en fornuftig bane.

Efter at have gået de 2 baner, skulle vi fotograferes og så kørte Balou og jeg hjem til Lolland igen, trætte og med en masse inspiration til at gå hjem at træne. Vi glæder os til næste gang vi skal til konkurrence i championklassen. Here we come - bare vent, vi skal nok blive gode :-). Tak til Conni for et forrygende kursus.


Foto: Annie Larsen med Tira, som var vores superfotograf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar