søndag den 10. marts 2013

Kropskontrol kursus i Maribo

Lørdag den 2. marts havde jeg lejet DcH Maribos klubhus til et kursus i kropskontrol for hunde, noget der er meget oppe i tiden og som styrker hundens balance, flexibilitet, smidighed, koordination og selvtillid.

Der deltog 6 hunde og deres ejere og vi startede med morgenmad samt lidt teori. Jeg havde lånt Jens bil og kørte dagen før til klubhuset med alle de mange ting vi skulle bruge - luftmadras, fysiobold, peanutbold, trampolin, forskellige vippebrædder, cavalette o.s.v.

Vi startede med nogle af øvelserne på gulvet inden hundene lavede de samme øvelser på luftmadrassen.


Her er Mack ved at lære og sidde "bamse". En øvelse der styrker balancen og rygmusklerne.Tubas træner bukke og Marianne får da også trænet lidt :-)

Med en lille hund er det nemmere at sidde på gulvet.


Sasha laver nogle af øvelserne på luftmadrassen.

Så er det op på bolden. Det er en god ide at have en godt underlag og et stort badehåndklæde over bolden, så der ikke lige ryger en hundenegl i bolden, så den punkterer. Det kan også være en fordel at være 2, så den ene kan støtte hunden mens den laver øvelserne og den anden fodrer.

Her laver Karma øvelser for bagbenene mens forbenene hviler på bolden. Mor giv mig så den godbid!


Lena og Sasha bruger en peanutbold, der er lidt nemmere at starte på, hvis man gerne vil have hele hunden op på bolden.


Bolden kan også bruges af mennesker :-)

Discen er en lille "luftpude" som man kan træne en masse forskellige øvelser på. Her er det Quickly  og Helle der træner.

Tubas sidde på discen. Man kan vende den på begge sider. Den ene side er glat og den anden side er nubret, så hundene også får lidt zoneterapi samtidig.

Man kan have forskellige ting som hundene skal gå henover for at lære at gå forskellige underlag der bevæger sig.


Her kan man gå fra disk til kasse til trampolin og tilbage igen.


Eller man kan træne på trampolinen samtidig. Den er desværre så "hård" at i hvert fald små hunde ikke kan bevæge den.


Nougat var med som demohund og har står hun på et vippebræt med forbenene og en kasse med bagbenene. Det er så meningen at man kan træne skubbeøvelser på både bag- og forben.


Her står hun på et stort vippebræt som jeg bevæger med foden. I starten ryster benene bare de skal stå stille indtil de får en bedre balance.

Vi sluttede af med udstrækning og afslapningsøvelser, da det er hårde øvelser og hundene jo helst ikke skulle have ondt dagen efter.


Der var også tid til hygge og kaffe ind i mellem, så hundene kunne få en pause. Marianne havde tilbudt at købe håndmadder med til frokost. Tak for det. Og tak for en dejlig dag med super engagerede kursister.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar