mandag den 31. oktober 2011

Duchesse klubmester

Lørdag og søndag deltog vi i klubmesterskab i DcH lydighed klasse C.

Lørdag var det i Maribo, hvor vi startede med morgenmad og hygge. Det var meningen C-klassen skulle starte kl. 10.30, men den blev 12 inden dommerne var færdige med B og A hundene.


Duchesse skulle starte som nr. 1 og var klar og på dupperne efter den lange ventetid. Vi startede med sit og spring og 2 x 10 point. Dejligt at starte med en succes, det giver nu mod på tanden. Bagefter lineføring, stå og apport. Hun gik fint i lineføring, men var meget obs på dommeren, når vi var nede at vende, hvor han stod - det gav 9.4, så rigtig pænt. I ståøvelsen trippede hun lidt og fik 9,5. Så blev det apportøvelsen, hvilket absolut ikke er hendes favorit og jeg havde glemt hendes egen apport i Greve, så jeg måtte købe en ny, som hun syntes var alt for tyk og tung selvom den var lille. Hun knaldapporterede men kom pænt med den - 8,5, hvilket var helt OK.


De 2 næste øvelser var dæk og feltsøg. Dæk er normalt ikke noget problem og så kun i 30 sekunder, troede jeg, men finken ville ikke ligge i det våde, høje græs, så hun rejste sig efter 17 sekunder og så mistede i også indkaldet - surt og kun 2 point. Feltsøg bryder hun sig ikke om - højt græs, fremmed genstand og så skal man oven i købet hente den, bvadr. Hun fandt den ikke og fik kun 2,5 for søget, da hun blev ved at gå ud af feltet.


Sidste øvelse var rundering og det plejer hun at synes er sjovt, men hun løb den forkerte vej og fandt ikke figurenten - altså et 0 og vi sluttede med 85,5 point. Ikke noget at prale af men det gav god konkurrencetræning og vi havde en hyggelig dag, som sluttede i klubhuset med en dejlig karryret og præmieoverrækkelse.Søndag var det så i Nakskov og her startede vi kl. 10.30 som planlagt og vi tog alle øvelserne undtagen feltet, som alle tog til sidst.
Også her startede vi med spring og et 10-tal. I lineføringen var jeg opmærksom på at få hende med i vendingerne og sørme om vi ikke endte med endnu et 10-tal. Sejt, men måske var dommeren bare gavmild - nej for da jeg senere så de andres resultater var der blevet givet mellem 2 og 6,5, så hun var klart den bedste - seje tøs.


Sit og Stå gav 2 stk 10-taller, men igen synes hun ikke om at ligge i vådt græs selvom hun denne gang lå 25 sekunder ØV så tæt på. Nå nu ved vi da hvad vi skal træne på VÅDT græs. Vi fik 6 point.

Apportøvelsen var både god og dårlig. For første gang blev hun siddende da jeg kastede apporten, men skulle absolut smide den og klø sig ved halsbåndet, nå træerne vokser ikke ind i himlen - 5 point.


Runderingen var bare helt perfekt. Lige og lynhurtigt udløb og masser af gøen hos figuranten. Yes og som dommeren sagde: "Så kan de lære det, kan de". 10 point og dagens bedste rundering.


Nu manglede vi kun feltet og de andre hunde havde ikke fundet genstanden (en handske), så jeg regnede ikke med noget, men havde også været rigtig godt tilfreds med hendes indsats. Men sørme om hun ikke fandt og YES hun kom også med den. Godt nok smed hun den, så jeg måtte samle op, men en stor succes for os. 10 point for søget og 7,5 for genstanden.Så var der bare resultaterne tilbage og vi endte med 129 point ud af 150 og blev klubmester foran nr. 2 med 94 point. Også her sluttede vi med en gryderet og hygge.

1 kommentar:

  1. Stort tillykke med det flotte resultat. I er bare så dygtige begge to :-)

    SvarSlet