tirsdag den 18. oktober 2011

DcH's Rally DM cup 15. oktober 2011I lørdags var vi til rally DM i DcH Brenderup. Et meget velfungerende arrangement i fantastisk vejr. Jeg havde været lidt nervøs for at ville blive "nat" inden vi var færdige, da vi først skulle starte kl. 14, men vi var færdige lidt over 17, så vi havde god til at lufte af og nå den sidste færge kl. 19. Dejligt vi ikke skulle den lange vej over broen og køre godt 100 km ekstra.


Færgen Tårs-Spodsbjerg er ved at lægge til. 3 kvarter i dejligt vejr på dækket i midten oktober - skønt.
Flagene var hejst, da vi kom til en festlig dag.

Banebygning. Vi var spændte på hvad dommerne havde fundet på til os. Om formiddagen havde der været dommerseminar, og alle dommerne skulle komme med en bane, der skulle godkendes og så blev der trukket lod om hvilke to baner, der skulle bruges. Iben Pedersen og Lars Larsen blev de to heldige som dommere.

Vi blev delt i 2 hold, og os der havde flere hunde var på den samme bane med alle hundene, så vi kun skulle huske 1 bane ad gangen. Det fungerede super godt.
Duchesse på den første bane. Det kneb lidt med koncentrationen, der var så mange andre ting hun også lige skulle følge med i.
Cheri på den første bane. Dobbeltspring til venstre, hunden skulle den korte vej og handleren den lange, de var tæt på bane båndet og de skulle nå på plads efter 2. spring inden næste øvelse men IKKE mellem springene. Puuuha det var svært med en agilityhund, men det skulle vise sig at blive meget sværere på den næste bane. Artige gamle Balou på den første bane. Flot fri ved fod og dejlig fokuseret.


Den første bane havde nogle svære momenter, bl.a. dobbeltspringet, men den havde et fint flow. Desværre var der et eller andet der duftede fantastisk i starten og på den første langside, ikke kun for mine hunde, men for rigtig mange af deltagerne, så det har helt sikkert kostet en del point, men ens for alle.Banegennemgang på begge baner. Nu skal vi prøve kræfter med Ibens bane. Den er væsentlig sværere end den første, og der var da også nogle stykker der fik IB. Hovedsagentlig fordi hundene tog springene eller tunnelen, når de ikke skulle. Men sværhedsgraden var meget høj med nogle af de rigtig svære øvelser fra ekspert og championklassen.


Endnu er der ikke så mange DcH hunde der har nået hverken ekspert- eller championklassen, så det resulterede også i den del lave point. Man kan diskutere om det er rimeligt at begynder og øvede hunde skal kunne de mange svære øvelser eller åben klasse kun er for "elite" hundene.
Det svarer vel lidt til at C-hundene (kl.1) også skulle kunne lave en eliterundering. Sammenligner man med agility, hvor man også udtages i en åben klasse, så svarer denne åben klasse til kl. 2 og ikke til klasse 3.


Dommerne gør også en dyd af at gøre den åbne klasse så svært så muligt for, som en af dommerne sagde: " Vi skal jo finde de bedste hunde til DM". Men det gør man vel under alle omstændigheder, uden at tage modet fra begynder- og øvede hunde.


Jeg er klar mor, siger Balou. Dette er han definitivt sidste rally konkurrence, så det var lidt vemodigt at skulle starte, og det var lige før jeg fik tårer i øjnene, men heldigvis skulle vi være på fra starten, så jeg fik tankerne på Balou og banen. Flot over springet uden nogen problemer. Højre handling er heller ikke noget problem for en gammel HTM-hund (Healwork to music).Balou finder en godbid på banen - ikke acceptabelt og noget sjusk af den, der har haft guffere med og ikke sørget for at de bliver i lommen. Heldigvis trækker dommeren ikke for det - Tak for det :-) "Hunden foran stå og bakke 3 hundelænger". En af vores svære øvelser, men idag klarede Balou det fint og endda også lige bagud.
Gamle Balou på 13½ år kan stadig gå en flot fri ved fod og synes det er fedt. Desværre kniber det med "sit" og der var rigtig mange dobbeltsit, så det kneb med den gamle ben til sidst, men ellers havde han en dejlig dag. Altid glade Balou :-)"Back" Cheri. På denne bane var der også et dobbeltspring, dog ikke så svært som på den første bane.
"Går jeg ikke fint mor?" Hun kan godt når hun vil, men vi skal træne lidt mere på starten, da hun ofte er lidt ukoncentreret de første 4-5 øvelser.
Venstre spiral og fristende 8-tal tæt på hinanden og meget tæt på tunnellen, men vi klarede det. Duchesse var sidste hund og endnu havde det gået fint med dem alle sammen, men sådan skulle det ikke blive ved. Her sidder hun dog meget fint og opmærksomt. Jeg skulle virkelig arbejde for at holde hendes opmærksomhed og snakke opmuntrende hele tiden, for hun havde meget travlt med hvad der foregik udenfor banen og blev også lidt utryg ved en pige der løb forbi, og en der tog sit telt ned. Det er virkelig noget vi skal arbejde med. Håber der er nogen, der vil være forstyrrelser, da det jo er en af de ting vi ikke kan træne alene. Men her fejler selvtilliden ikke noget. Halen - eller skal vi kalde den flaskerenseren - lige i vejret. Ja hun har tabt al sin pels, så der var flere, der troede hun var en hvalp, men den kommer forhåbentlig igen, så hun kan holde varmen til vinter. Ellers må hun omregistreres som korthårsheltie :-). Vi kæmpede os igennem det fristende 8-tal, men det var ikke så fristende som tunnellen, som hun tog inden vi var færdige med 8-tallet og vi fik derfor en disk - ØV. Ikke at det har kostet os en placering, for vi har fået mange fradrag for stop og uopmærksomhed, men surt alligevel på næstsidste øvelse. Vi har trænet rigtig meget med tunnel liggende som trækplaster uden at skulle tage den og den plejer ikke være noget problem, men en gang skal jo være den første, men behøvede det lige være til DM? Så blev der tid til at pakke sammen inden, det var præmieoverrækkelse. Balou blev nr. 3, Cheri nr. 4 og Duchesse nr. 15, da hun jo kun havde en bane der talte. En super dejlig måde at slutte Balous lange konkurrenceliv.
Der var blomster, diplom og bånd til alle deltagere og pokaler, foder og legetøj til de 3 bedste. Tak til DcH Brenderup for en super god dag og Lene Bentzen for alle de mange billeder. Du kan se flere på http://rally.dch-humlebaek.dk/#home Der er billeder at samtlige hunde og meget mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar