lørdag den 30. januar 2010

Mere sne

Vi måtte ud med skovlen før vi kunne komme igennem lågen, heldigvis har vi en dejlig nabo, der kom med sin traktor og ryddede vores markvej og vendeplads ved huset.

Hundene en tur ud over marken

Vi måtte rydde en sti til Duchesse for at hun kunne komme ud i haven og tisse.

Smukke Jaffe skuer ud over marken.

Cheri i fuld firspring i den dybe sne.

Sneen når selv Nicole næsten op til maven.

Marquis nyder sneen.

Jaffa spæner ud over marken.

Fuglene i haven bliver fodret hver dag.

Smukt er det med sneen i solskin.

onsdag den 27. januar 2010

Tur langs Nakskov fjord.

I går var det dejligt solskinsvejr, koldt, ca. 10 graders frost, men næsten vindstille, så det var skønt at gå tur. Det er første gang Duchesse var med på stranden og hun nød det.


Her knokler hun ned at skrænten til vandet - øhh isen!

På et tidspunkt blev hun lidt træt, og så er det jo dejligt at komme op og sidde i varmen inden for fars kedeldragt. Der gik dog ikke længe før hun selv ville ned og løbe sammen med de andre hunde igen.

Alle hundene med Jens ude på isen.

Nicole vent på mig, bjæffer Duchesse



Der er is hele vejen over inderfjorden, men om den kan holde, det havde vi ikke lyst til at finde ud af, så vi gik tilbage igen.




Svanerne kom flyvende ind over fjorden.

Ikke alle svaner overlever den hårde vinter.

søndag den 24. januar 2010

Velkommen Duchesse


I går var vi ovre hos Pia og hente Duchesse og vi mødte også dem der skulle have Ozzy og Lykke. Det var rigtig hyggeligt. Hvalpene fik leget sammen en sidste gang, så Duchesse var træt og sov til vi nåede Svendborg. På Langeland var hun ude og tisse sammen med Cheri som var med ovre og hente hende. Duchesse hedder Foula's Bi Nite på stamtavlen.

På færgen hjem fik hun charmeret sig ind hos de andre passagerer. Hjemme tog de andre hunde imod hende - Monique og Balou brummede lidt, men hun ret ligeglad. Frederik - vores kat ville gerne lege med hende og selvom hun aldrig har set en kat før, ville hun også gerne lege med ham. Hun løb rundt og bjæffede som en rigtig sheltie :-)).




Om aftenen da vi gik i seng, fik hun en lille kurv ved siden af min seng. Hun lagde sig pænt ned og vi hørte ikke en lyd. Jeg vågnede ved 6-tiden og tænke: Mon hun stadig sover? Jeg havde slet ikke hørt hende hele natten og da jeg fik tændt lyset, var hun heller ikke i kurven - hun lå inde i stuen i den største af sækkesengene og sov. Hun kom ud og tisse og gik med ned i kurven og sov til radioen tændte kl. 8. Jeg skulle op og have et rallyhold i DcH Maribo, Duchesse blev dog hjemme i varmen hos Jens. Det var hundekoldt, minus 9 grader med med chillfaktoren var det minus 25 grader (læst på TV2-vejrets hjemmeside).

Jaffa er stadig lidt utryg ved hende, men leger efterhånden lidt mere med hende og hun er også rigtig god til at lege med sig selv, med noget legetøj. Nu skal hun bare have lært at bruge hundelemmen, men det er alt for koldt for hende at være ude ret længe ad gange, selvom hun gerne vil ud.




Her er et af de sidste billeder taget af Pia af Woogi med alle hvalpene. God vind til alle de andre hvalpe. Duchesse skal starte til hvalpetræning hos Johanna sammen med Etta, som Kirsten har fået. Det bliver sjovt at følge de 2 tøser sammen.

torsdag den 21. januar 2010

Træne fremad til kegle inden solen går ned

I dag skinnede solen da jeg kom hjem så vi gik en hurtig tur på marken og trænede så rally øvelser på vores markvej, hvor der var ryddet for sne og solen skinnede - omme på min træningsplads ligger der meget sne og der er skygge om eftermiddagen på denne årstid.


Jaffa prøvede fremadsendelse til keglen for første gang og det tog ikke ret lang tid før han havde forstået øvelsen. Han er næsten altid hurtig til at lære, men vil jo desværre ikke lave noget når han kommer ud fremmede steder, men selvfølgelig skal han have lov at træne alligevel, når han nu synes det er rigtig sjovt herhjemme.

Nicole er ved at forstå at man skal STÅ ved keglen og blive der. Jeg havde rester af rå culotte steg med hjem fra mit arbejde, så det var nemt at motivere :-).
Det kniber endnu lidt med at få de andre til at forstå øvelsen. Enten dutter de til keglen, vælter den med poten, apporterer den eller de lægger sig ned. Men det kommer vel, hvis min tålmodighed kan klare det.


Solen går hurtig ned om eftermiddagen, når man er kommet hjem ,og det blev rigtig koldt.


De 3 billeder er taget med ca. 1 minut imellem, så det går meget hurtigt fra solen skinner til den er væk. Det var dejligt at komme ud at træne, det bliver ikke til så meget i øjeblikket.







søndag den 17. januar 2010

Fuglene i haven

Sjagger i rønnebærtræet

Bogfinker og kvækerfinker nyder solsikkefrø i rå mængder.


Gråspurve på foderautomaten.



Musvitter på foderbrættet.



Kvækerfinke i træet



Blåmejse i fuglehuset



Grønsisken i træet



En lidt anderledes istap fra nedløbsrøret



Fugleparadis.

Håber jeg kan få fotograferet lidt flere af de mange forskellig fugle vi har i haven
.

mandag den 11. januar 2010

Marquis fylder rundt


I dag bliver Marquis 10 år - jeg synes ikke det er så længe siden jeg hentede ham oppe i Sverige.

Vi har haft rigtig mange dejlige oplevelser sammen med mange gode resultater. Jeg håber, vi får mange år sammen endnu, og glæder mig til træning og konkurrencer i løbet af 2010.

Hundene skal have store kødben med masser af kød i eftermiddag, når jeg kommer hjem.

lørdag den 9. januar 2010

Hvalpebesøg

Jens med alle hvalpene og mormor Ronja tjekker at de har det godt.


I går var vi ovre og besøge Pia og alle hundene. Vi havde en rigtig hyggelig dag og fik set hvalpene live - de er bare så lækre alle sammen. De er nu 6 uger gamle. Men hvor er det svært at vælge - jeg vil gerne have en lille tæve, gerne som mor Woogie, men det med sheltie størrelser er nok noget af det sværeste. De er heldigvis alle sammen frække og frimodige. Den lille af tøserne har et yndigt ansigt og rigtig nuser, men de 2 andre var mere "på", men det er jo svært at bedømme på et par timer. Heldigvis kan jeg vente en uges tid endnu med at bestemme mig og har Pia til at hjælpe.


De er meget godt socialiseret med lyde, oplevelser. mennesker og andre hunde. De bliver burtrænet, prøver at gå i snor og køre i bil. Vi havde Jaffa og Cheri med og det synes hvalpene godt om. Jaffa var utryg ved dem og lagde sig op bag ved sin far, men Cheri syntes de var søde.


Tak for en dejlig dag Pia, vi glæder os til at hente Duchesse om 2 uger.

søndag den 3. januar 2010

Gåtur langs Nakskov Fjord

Solen skinnede og vi havde en dejlig tur langs Nakskov Inderfjord


Der er grødis langs kysten, så svanerne har svært ved at svømme.


Balou har lige fået besked på at lade svanerne være, hvilket han synes er noget pjat.


Jaffa ligner en engel - skinnet bedrager :-)



Gode gamle Monique på 12½ år har fået is-skæg.



Sheltierne i fuld firspring.



Marquis kigger majestætisk ud over landskabet.



2 svaner nyder solen.



Her står Jens og alle hundene og betragter de få rester af en svane.



Balou skulle lige fortælle hvem, der ejer resterne :-)



Cheri graver efter mus med både hoved og forben.


Alle hundene siger tak for en dejlig tur.




Cheri har fødselsdag

I dag blive Cheri 7 år - som tiden da går, tænk nu er hun seniorhund :-).



Alle hundene har fået store fødselsdagskødben og en dejlig lang tur i solskinnet.