søndag den 27. marts 2011

Sporkursus

I dag har vi været på sporkursus med Vibeke Gyldenkærne, som er elitehundefører i DcH. Kurset var arrangeret af Sydkystens Hundeskole. Vi startede med morgenmad, præsentation og teori. Hundens lugtesans, de forskellige sportyper, vindretning og en masse andet. Om formiddagen gik vi motivationsspor, så hunden fandt ud af hvad spor går ud på og selvom Duchesse kun har prøvet spor et par gange på unghundeholdet, var hun rigtig god og meget motiveret og tændt på sporet. Vi prøvede også slæbespor med kattemad i en nylonstrømpe. Det gad Duchesse til gengæld ikke. Efter en dejlig frokost skulle vi prøve slangespor og cirkelspor. Slangespor er begyndelsen til knæk og fordelen ved cirkelspor er at vi ved hvor sporet er, så vi er sikre på at hunden går det rigtig sted samt at hundene prøver alle vindretninger.
Her går Duchesse cirkelsporet. Den blå line er fastgjort til en pind i midten af cirklen, så man altid har den rigtig afstand. Det var lidt svært når der var meget sidevind, men ellers gik det rigtig fint.


Vibeke viste os hvordan man lærer hunden at opsøge sporet, men det skal vi ikke gøre før hundene er meget mere sikre. De skal starte med at kunne gå ca. 80 skridt ligeud med godbidder, før man går videre. Spor er kun for de tålmodige, men det giver pote i den sidste ende.


Vi sluttede af med et forfølgelsesspor, hvor vi gik ind i skoven og gemte os men Vibeke holdt vores hund. Hun gik med vores hund i line efter os, til den fandt os. Et sjovt spor for hunden.


Tak for et super kursus. Jeg glæder mig til vi har trænet nok til at komme på det næste kursus for øvede hunde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar