mandag den 30. august 2010

DM i rally

Søndag var vi til DM i rally-lydighed. Balou var udtaget i champion klassen og Monique i ekspert klassen. Vi mødtes ved færgen kl. 7 med Sabine, Tina og Susanne samt deres hunde. Vi spiste fælles morgenmad med nybagt brød, ost og syltetøj. Rigtig hyggeligt.

Skiltet var dommer Pia Johnsens påfund, så kom ikke og sig der ikke er humor til DM :-)

Her er et kig ud over pladsen. Det blev holdt i Svenborg på Landsstævnepladsen. Det er lidt svært at se, men banerne var nede i et "hul" med græsskråninger hele vejen rundt.

Vi startede med indmarch i kredsrækkefølge og når man har prøvet DcH's DM med fanebærere og en garde forest, kan man kun smile lidt af kreds 3 påfund. Forest gik der en med en kappe af "dannebrog" og der var en der sang, vist en DM sang som jeg tror nogen havde fået udleveret. Vi havde dog alle fået flag vi kunne vifte med. Lidt tamt men også en sjov og anderledes oplevelse.

Der var 2 baner og på "vores" bane startede vi med Frank Kuhfeld som dommer og med ekspertklassen, hvor Monique var udtaget.
Hun var helt oppe og ringe inden det blev vores tur, så jeg måtte gå rundt med hende for at hun ikke skulle gø så meget. Hun gik rigtig flot og kom på en 3. plads efter første bane og var dermed udtaget blandt de 10 bedste til næste bane med 97 point. Sejt!


Her er hun på vej over springet mens Frank ser om vi gør det ordentligt. På næste bane var Pia Johnsen dommer. Der var gået en del timer og vi havde været oppe og nede af græsskråningen nogle gange for at lufte, så Monique var træt i sine bagben. Hun var på igen og ville gerne have en "tur" til på banen og det gik også helt fint i starten, men der var rigtig mange "sit", så efterhånden kneb det for de gamle ben. Der var 2 spring og da hun skulle over flyvet, ramte hun det med neglene, men det væltede ikke. Hun fik 85 point

Hun sluttede med en 6. plads og 91 point i gennemsnit. Jeg er rigtig godt tilfreds med en gamle tøs på godt 13 år.

Balou skulle op i champion klassen, hvor der både er højre og venstre handling, hvilket han ikke har problemer med, da han også har gået HTM, men der var et par øvelser han ikke kunne og selvfølgelig skulle de være med til et DM. Bakke 3 hundelængder foran fører viste jeg han ikke kunne og brugte derfor ikke tid på at prøve at få ham langt ud. Han gik rimelig fint på første bane og var pænt koncentreret. Desværre endte vi med "ikke bestået" da jeg så usandsynlig dum at gå forbi et skilt. ØV ØV ØV, tænk at lave sådan en fejl - SURT, men det kan Balou jo ikke gøre for.

Her har Frank lige fortalt mig om min fadæse. Alle championdeltagere fik en tur mere uanset resultat, da vi kun var 9 der deltog. Ikke fordi vi kunne gøre så meget ved vores placering, så er det jo god træning og Balou var i hvert fald ikke træt.

Vi var sidste hund og Balou var nu blevet i fjollehumør, så han levede fuldt ud op til sit kælenavn "Balou-Ballade" og fjollede det meste af banen rundt, men han havde en fest og vi endte selvfølgelig på en 9. plads med IB (ikke bestået), men det var også en rigtig svær bane og det endte faktisk med at 4 ud af de 9 deltagere fik IB.

Da præmieoverrækkelsen var ved at være slut begyndte det at styrte ned. Heldigvis havde jeg pakket teltet sammen, men vi nåede alligevel at blive drivvåde og det gjorde det ikke bedre at min bil var kørt fast på skråningen. Heldigvis var Tina, Sabine, Susanne og Knud klar til at skubbe, så det gik ret nemt med at få den ud. Tusind tak for hjælpen.

Vi nåede færgen kl. 18 og sluttede med hjemmebagt kage, kaffe og en superlækker frisk æblejuice fra en lokal gård på Lolland.
Alt i alt en dejlig dag med godt hundevejr, et vellykket arrangement og megen hygge.

1 kommentar:

  1. Tillykke med jeres flotte resultat, det er rigtig flot at kvalificere sig til DM, og I gjorde hvad I kunne, både dig og hundene :-) Endnu engang tillykke

    SvarSlet