torsdag den 14. juli 2011

"Holiday On Nose"

Sidste uge var jeg igen på kursus på Lyngholm Hundeskole, denne gang var det spor, feltsøg og lugtdiskriminering. Jeg har både Duchesse og Cheri med så jeg kunne bytte hvis de blev for trætte, men det endte med at det var mig der blev mest træt, for jeg måtte lave alle tingene med 2 hunde :-)

Vi blev delt i 2 hold og vi havde lugtdiskriminering om formiddagen og spor om eftermiddagen.


Vibeke Gyldekærne underviste i spor og Charlotte Lyngholm i lugtdiskriminering. Hundene skulle lære at diskriminere et æble frem for andre frugter f.eks. nektarin og tomat. Begge tøser nåede at finde æblet blandt alle 3 frugter.

Her påviser Duchesse æblet

Og her er det Cheri. Hun ville gerne tage æblet op, så vi måtte sørge for at stilken var nedad.


Om aftenen sad vi udenfor og hyggede os i det dejlige vejr, mens hundene lå og hvilede ovenpå dagens aktiviteter.

Desværre har jeg ingen billeder fra sporene. Vi fik trænet vinkler, optag af sporet og genstande. Både Duchesse og Cheri klarede sig rigtig godt.

Om søndagen øsregnede det. Sidst på formiddagen tog vi i skoven og gik spor. Det gik fint med Cheri, men Duchesse kørte helt op over alle de mange dufte, så der er noget at træne på.

Feltsøg blev det desværre ikke rigtig til og det var en af grundene til at jeg gerne ville på dette kursus, for jeg har brug for hjælp til Duchesse. Charlotte og Vibeke kom dog med nogle ideer, som jeg vil prøve.

Vi afsluttede denne super camp hjemme på Lyngholm med kaffe og kage. Jeg fik skiftet bukser, ja selv underbukser, da mine regnbukser ikke kunne modstå den megen regn. Tak for en super camp.

tirsdag den 5. juli 2011

God rejse Monique

I dag måtte jeg tage den tunge vej til dyrlægen og få Monique aflivet. Hun lå ude i "slusen" ved hundelemmen og ville ikke rejse sig, da vi skulle ud og gå tur, hverken da jeg raslede med halsbåndet eller lokkede med en godbid. Jeg måtte hjælpe hende op og stå, men det kneb meget at stå på benene.
Jeg tog hende med om på træningspladsen og trillede bolden ca. 2meter. Hun prøvede at løbe efter den, men benene ville ikke, så jeg løftede hende ind i bilen og sendte hende afsted på den sidste rejse. Dyrlægen mente, hun ikke havde megen følelse tilbage i bagbenene, så jeg er sikker på det at det var det rigtige tidspunkt, selvom det var hårdt.


Hundene har altid været med på camping og de har nydt at være sammen med os i ferien, hvor der er tid til mange lange ture, både i hundeskove og på stranden.


Sidste år deltog Monique i DM i rally-lydighed i ekspertklassen og endte på en 6. plads. Hun har derefter deltaget i championklassen flere gange og deltog i sin sidste prøve den 12. juni med stor iver.

Hun har også gået meget almindelig DKK lydighed og opnåede mange gode resultater, men som blandingshund er man udelukket fra DM og "Årets hund". Hun nåede at få en 1. præmie i LP3 med et flot resultat inden hun blev pensioneret som LP-hund.


Hun har også løbet meget agility, ikke så hurtigt med altid sikkert og løb i klasse 2 i spring og klasse 3 i agility.


Her er hun klubmester i seniorklassen i DcH Maribo.


Hendes absolut favorit diciplin var vand apport og udspring fra badebroer.



God rejse Monique. Hils alle de andre hunde på den anden side af regnbuebroen.

Tricks og HTM camp

I weekenden var Duchesse og jeg på sommercamp på Lyngholm Hundeskole. Programmet bestod af tricks fredag, HTM lørdag og rally søndag.


Vi kunne ønske individuelle tricks, så jeg valgte at Duchesse skulle lære at hoppe op på min ryg. Det er nemmest når man har en hjælper, så Birgitte lokkede Duchesse. I starten var hun lidt forsigtig, men eferhånden blev hun mere modig.


Hun fandt hurtig ud af hvad øvelsen gik ud på og kunne hoppe op selv på kommando og jeg kunne begynde at bevæge mig og forhåbentlig ende med at rejse mig helt op.


Derudover trænede vi bl.a. følge en target med en pind med en godbid inde i. Rydde op, hvilket var svært, når Duchesse ikke vil hente ting, men det lykkedes da at få hende til at hente et par af tingene.


Det var Emilie, der var træner og her viser hun kontakt med Salsa. Duchesse og Salsa blev hurtig legekammerater, desværre fik jeg ikke taget nogle billeder af de to tøser sammen.



Om lørdagen stod det ned i stænger fra morgenstunden, men heldigvis kunne vi være inde i hallen og da det var HTM der var på programmet, passede det fint, så kunne vi bedre høre musikken. Anja underviste i fri ved fod og viste de andre HTM-positioner.


Vi fik vist alle sammen nogle gode råd til at blive bedre. Om eftermiddagen stod den på tricks og da hundene var trætte sluttede Anja med at vise sit eget HTM-program til musikken fra Avatar.




Søndag stod i rallyens tegn og igen var vi heldige, nu skinnede solen og vi kunne være ude på træningspladsen. Vi blev delt op i 2 hold - begyndere og champion (der var ingen deltager i øvet og ekspert).

Her var det Katrine som underviste og begynderne skulle gå banen 2 og 2 hvor man skiftedes til at være "hund". En rigtig god måde at lære at se øvelserne fra hundens side. Vi andre trænede de championøvelser vi havde mest brug for.

Jeg tog hjem efter frokost, så jeg også lige kunne nå at spise sammen med Jens, som havde passet de andre hunde.

De tilbageblevne skulle spille rally-banko og prøve at gå en hel bane, som Katrine så ville bedømme.

Det var en super god camp, som jeg kan anbefale at deltage i til næste år. Forplejningen var også helt i top. På onsdag, torsdag og fredag skal vi igen på camp, denne gang på "holiday on nose". Programmet består af spor, feltsøg og lugtdiskriminering.



Mail og hjemmesider "druknet"

Mine hjemmesider og mailadresser har været nede siden lørdag aften på grund af skybruddet i København.

De har lovet det vil køre her til morgen, men det lader til at trække ud.