søndag den 26. juni 2011

Duchesse rally begynder mester

I går var vi til rally prøve i EOS klubben i Lyngby. Ret blæsende så det var lidt koldt, så jeg kunne godt have brugt et tæppe, men jeg gad dog heller ikke slå mit telt op og ind imellem skinnede solen, så vi kunne få lidt varme. Det var vores anden begynderprøve og vi endte med 100 point og blev 3. vinder, de 2 andre var store hunde, der kunne gå lidt hurtigere. Måske skulle vi ønske os nogle længere ben :-)

Bagefter kørte vi til Hillerød til agility kursus med Johanna. Det var et superkursus og vi fik en masse gode individuelle råd, som vi kunne gå hjem og arbejde videre på. Skønt at være på et kursus med kun 4 deltagere, så bliver der virkelig tid til den enkelte. Det skulle slutte kl. 19, men det endte med vi fik 1 time mere og så skulle der pakkes sammen. Kl. var halv ni inden vi kom afsted og var hjemme ca. 22.30, hvor sofaen kastede sig på ryggen af os.

torsdag den 23. juni 2011

Strukturel Integration Terapi

I weekenden var jeg på basis kursus i SIT til hund. Det er en blid men dybdegående måde at behandle og løsne hundens muskler, bindevæv og sener, så bevægeapparatet fungerer optimalt.

Vi fik noget teori og skulle så prøve de forskellige teknikker på hinanden, så vi vidste hvad vi ville udsætte hundene for. Fredag og lørdag var en blanding af teori og praktik, mens søndag var repetition og øve, øve, øve på både vores egne og andres hunde. Det hjalp rigtig meget at få det ind i fingrene.


Monique er lidt skæv i venstre side, måske fordi hun er lidt dement og især fordi hun er gammel.

Øverst et før billede og nederst et efter billede, hvor man kan se hendes venstre (billedets højre) side er mere i balance. Det er nemmere at se i virkeligheden end på billederne.




Jeg tror denne måde at arbejde med muskler og bindevær er et rigtig godt suplement til hundemassagen, så det vil jeg helt sikkert integrere i mine behandlinger.

onsdag den 15. juni 2011

Knopsvaner på Nakskov Fjord

Jeg går tur med hundene langs med Naksov Fjord næsten hver dag og følger derfor naturen hele året.
Der er altid mange svaner og i år var der en, der lå på rede ved en lille sø tæt på stien, så vi fulgte spændt med. Jeg syntes hun lå længe på æggene, men rugetiden er ca. 35 dage, så det har den nok også været her. Det er kun hunnen der ruger, men hannen var hele tiden tæt på og passede på ingen kom for tæt på.


Der kom 5 små, som nu skal passes indtil de kan flyve omkring 1. oktober. Det er den længste yngelperiode for en dansk fugl.


Både hannen og hunnen passer ungerne. Efter jeg har taget disse billeder er familien flytte ud på selv fjorden, så nu er det ikke længere så nemt at fotografere dem så tæt på.


Når de hører hundene, skyder de sig at flytte de små ind i sivene. De er svære at se, men de ligge til venste for de voksne.


Der er også en del forskellige ænder på fjorden og søen. Her er det 2 gråstrubet lappedykkere.

mandag den 13. juni 2011

Rallyprøver i Herfølge

I går var vi til rally konkurrence hos Sydkystens Hundeskole i Herfølge. Vejret var fint, sol. lette skyer og ikke for varmt, så jeg valgte ikke at slå mit telt op, men bare stille burene i skyggen af nogle buske.

Trine Dyrgaard var dommer og havde sagt ja til at dømme over 80 hunde, så det ville blive en lang dag, når jeg skulle og i championklassen om morgenen og i begynderklassen sidst på eftermiddagen. Men stor ros til dommer og arrangør for en konkurrence, der bare kørte derudaf.

Monique startede som første hund og hun vuffede og glædede sig til at skulle på og glemte vist at hun lige er fyldt 14 år. Men det kniber lidt med at sætte og rejse sig og fysikken er efterhånden lidt slidt, men hun hyggede sig og det er jo det vigtigste, når men er blevet en gammel dame. Heldigvis var der ikke noget spring, for det kniber med at afstandsbedømme, så hun river ofte. Da hun skulle bakke ved siden af mig, misforstod hun mit håndsignal - eller jeg var måske lidt sjusket, så hun lavede en twist i stedet for. Jeg har sikkert viften med hånden, det er ikke nemt med en sjusket fører. Hun endte med 84 point og en 5. plads. Alle deltagere modtog et fleecetov og et kort fra cancerkort.dk.


Balou var i festhumør som sædvanligt, men dog ikke så fjollet som han nogle gange er og han snakkede heller ikke så meget :-). Han blev 2 vinder med 95 point. Hans bedste resultat i championklassen, så jeg var rigtig godt tilfreds. Ud over deltagerpræmier fik han et gavekort på 100 kr. til Husse, et gavekort på 50 kr. til My dog samt foderprøver, guffere og et stykke legetøj.
Nu havde vi god til til Duchesse skulle på, så jeg fik fotograferet alle 3 hunde hos fotograf PoulG. Sådan en proffesionel fotograf kan nu noget vi andre ikke kan og det er nok sidste chance for at få et godt billede af Monique. For at få Moniques opmærksomhed prøvede han et pivedyr, men hun reagerede slet ikke, så hun er nok ret tunghør efterhånden.

Vi gik nogle dejlige ture rundt på arealet, det må være skønt at have sådan et sted at træne.


Endelig blev det Duchesse tur i begynderklassen og hun gik meget fint og opmærksomt, men desværre måtte hun have en ekstra kommando i sit foran ved sidste skilt ØV så tæt på, men rigtig flot gået og hun endte med 99 point og 2 vinder ca ½ sekund langsommere end vinderen, der også fik 99 point. Hun fik samme flotte præmier som Balou.

Alt i alt en dejlig dag med gode resultater.

torsdag den 9. juni 2011

Monique 14. år

I dag fylder Monique 14. år. Selvom hun har en del gigt og nogen gange virker lidt dement, er hun altid glad og vis hende en bold og hun tror hun stadig er ung og frisk.


Hun er tunghør og ser heller ikke så godt mere, men elsker alligevel at deltage i rally konkurrencer. Hun er i championklassen og klarer både alle øvelserne og det at gå på højre side rigtig fint.


I dag er der kødben og i morgen lagkage på rally-holdet. Vi vil tage en tur på stranden og nyde at solen igen skinner.

torsdag den 2. juni 2011

Bakkeskue

I dag tog Jens og jeg en tur på Bakken, hvor DKK kreds 1 afholdt Bakkeskue. Duchesse skulle udstilles og Jaffa var med som pynt.

Vi havde en rigtig hyggelig dag hvor vi startede med morgenmad inden Duchesse skulle i ringen. Hun fik excelent og bedste sheltie, så vi skulle i store ring. Vi gik en tur rundt på Bakken, så lidt dogdancing og vendte tilbage og spise vores medbragte frokost - frikadeller og kartoffelsalat.

Så trængte vi til at røre os lidt igen og gik en tur i Dyrehaven og retur til Bakken, hvor vi fik en is og gik ned til store ring. Duchesse endte som 4. vinder i gruppe 1.

Der var 2 meget trætte sheltier, der gerne ville ind i deres bure og sove hele vejen hjem.